Sin categoría

STAPPEN UIT EEN BOARDROOM OM NIEUWE PERSPECTIEVEN TE VERKRIJGEN | Virtual boardroom

Evaluaties plus retraites betreffende de raad bieden uitstekende platforms aan het identificeren van interesses, het aan de oppervlakte komen van kwesties, het bevorderen betreffende discussie en het faciliteren van besluitvorming door samenwerking. In vaak bedrijven bestaan deze processen standaard terechtkomen en proberen ze zeker keurig in de activiteitenkalender van de raad van bestuur en verlenen ze een mogelijkheid voordat het bestuur om niets alleen de uitvoerende bestuurders, maar ook het meerdere senior management te tegenkomen. Board assessments zijn genkel evaluatiescorecards ofwel beoordelingsformulieren. Er is genkel magische formule voor beslist beoordeling sinds een bestuur (of commissie). Het doel is om de openhartige opvattingen van elk bestuurslid te uiten over hoedanig het bestuur werkt plus de effectiviteit ervan wanneer een groep. De evaluaties variëren enorm qua reikwijdte en doel. Ze kunnen zich concentreren op alles, van bordpraktijken en -processen tot de prestaties betreffende elke regisseur. Het besturen van beslist bedrijf zijn een veeleisende oefening plus bestuursvergaderingen beheersen worden opgebruikt door urgente kwesties van de etmaal. Een effectieve manier om het allemaal in perspectief te bewaren, is sedert uit de beslotenheid van de directiekamer te stappen. Dit biedt kansen voor bestuurders door belangrijke doelen te bereiken, zoals:

  • Leer mekaar kennen boven minder formele settings.
  • Evalueer de prestaties en behoeften betreffende het bord.
  • Focus op strategische ontwikkeling betreffende het handelsbedrijf.
  • Bouwsector consensus en los nieuwe meningsverschillen op voordat zij problemen beheersen worden.

board management software

Effectieve debatten en beraadslagingen vereisen een zekere mate betreffende vertrouwdheid plus vertrouwen onder de bestuursleden. Besturen moeten ervoor zorgen dat daar mogelijkheden is om bestuurders elkaar in een informele, comfortabele omgeving te leren kennen. Hier zijn een paar suggesties:

  • Regel voor elke bestuursvergadering een diner voor alle directeuren. Overweeg om accommoderen toe te wijzen aan elke bestuurder om bij een diner te gaan zitten plus de plaatsingsregeling te wijzigen om ervoor te zorgen dat iedere directeur in uw loop betreffende een tijdsperiode de gebeurtenis heeft vanwege naast iedere andere directeur te zitten en daarmee te kletsen.
  • De niet-uitvoerend voorzitter (of de leidende directeur, als een voorzitter lid is van het management) moet ten minste beslist keer per jaar samenkomen met dezelfde individuele bestuurder om beslist maaltijd te horen met de directeur over de bedrijf plus het bestuur. Deze interactie kan eveneens problemen betreffende de oppervlakte brengen waarover spanning alsof irritatie is.
  • Het CEO zou minstens dezelfde keer per jaar aangaande elke directeur moeten vergaderen om gedachten en ideeën te bekijken die het directeur bezit over de bedrijf, u management en de prestaties van het CEO. Een NED-voorzitter, wanneer die er is, moet hier nauw bij belanden betrokken, opdat CEO niet verkeerd geïnterpreteerd wordt vanwege tegen een stoel te lobbyen waar zich soms spanningen alsof problemen voordoen.

Doorgaans omvat de beoordeling een schriftelijke enquête ofwel een vertrouwelijk interview betreffende elk bestuurslid, vaak uitgevoerd door een voorzitter, de hoofdregisseur alsof een externe adviseur. Ongeacht het formaat, de sleutel tot dezelfde succesvolle evaluatie is het creëren met een omgeving waarin respondenten openhartig bestaan. Ze moeten er ongetwijfeld van bestaan dat hen antwoorden niets aan hen kunnen worden toegeschreven plus dat zij zich niet persoonlijk voor het hele bord moeten schamen door wat iemand anders in de groep aangaande hen zullen zeggen. De evaluatie moet worden gevolgd door dezelfde rapport betreffende de voltallige raad en, indien betreffende toepassing, aan individuele bestuurders. Als iets wordt onthuld dat persoonlijk in verlegenheid zou inslikken worden gebracht, moet enkel de eShare persoon die u onderwerp is van zo’n opmerking de opmerking bij zien krijgen. Mensen bezitten een hele natuurlijke neiging om zich in de strijd tegen de evaluatie te verzetten. Eén techniek om deze weerstand bij verminderen, is om evaluaties opnieuw in te voeren als prestatieverbeteringsplannen. Deze plannen benadrukken datgene het doel van het oefening ben om de prestaties te verbeteren boven plaats van kritiek erbij leveren bij prestaties ofwel gedrag. U behandelen betreffende beoordelingen wanneer een toekomstgericht planningsproces, boven plaats betreffende een achteraf uitziende kritiek, kan beslist meer doelgerichte en positieve houding ten aanzien betreffende het proces uitnodigen. Bestuursbeoordelingen zijn niets zelfuitvaardigend. Zodra de beoordeling opduikt plus problemen constateert, is u tijd voordat het bestuur. De retraite wordt een locatie voordat groepsdiscussie met de beoordelingsresultaten en formulering van actieplannen waarmee onenigheid en geschillen kunnen belanden opgelost.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *